Szabadidő

Árad a cukiság: aranyos rajzon örökítették meg a thaiföldi barlangba rekedt fiúk mentését

Két bangkoki grafikus rajzolta meg a thaiföldi barlangban rekedt focicsapat kimentését. A képet a thaiföldi haditengerészet különleges egysége töltötte fel a Facebookra.

A szerencsésen zárult mentőakció eredményeként mind a 12 fiú és 25 éves edzőjük is biztonságban van, miután több ezer önkéntes részvételével, három nap alatt kiszabadították őket az elárasztott barlangból. A fiatalok 18 napot töltöttek a mélyben, ezért most legalább egy hétig még kórházban ápolják majd őket, és megfigyelés alatt is tartanak mindenkit, hogy kizárhassák a fertőzéseket. 

A mentőcsapat tagjai ünnepelnek, miután mindenkit sikerült épségben a felszínre hozni (Fotó: Getty Images)

A Thai NavySEAL Facebook-oldalán – ahol a sikeres mentésről is hírt adtak – nemrég megjelent egy aranyos rajz, amely két helyi grafikus munkája. A rajzolók igyekeztek mindenkinek helyet adni a képen, aki valamilyen módon részt vett a mentésben. A cuki állatkákat ábrázoló képhez a haditengerészek útmutatót is közzé tettek, amelyből kiderül, hogy melyik állat kinek a szimbóluma.

Eszerint a fehér elefánt Narongsak tartományi kormányzót jelképezi, a vaddisznók a focicsapat tagjait és az edzőt (Wild Boars a csapatuk neve). A fehér ló a mentésben részt vett hősöket, legfőképpen a fiúkhoz elegendő oxigént eljuttató, hősi halált halt búvárt jelenti, a fókák természetesen a thai Navy SEAL tagjait, míg a békák az összes többi búvárt, akik részt vettek az akcióban. Az oroszlán a brit, a kenguru az ausztrál, a panda a kínai, a daru pedig a japán önkéntesek előtt tiszteleg – a rajzolók egyben együttérzésüket is kifejezték a japánok felé, a szigetországban ugyanis hasonlóan súlyos esőzések pusztítanak. A jávorszarvas a svéd, a tigris a mianmari, a barna elefánt pedig a laoszi önkéntesek jelképe. A sárkány a szivattyúzó és fúró csapat tagjainak szimbóluma lett a rajzon, míg a különféle madarak az újságírók, akik a mentés hírét eljuttatták a világ minden pontjára. A különös kék lény egyfajta nyest vagy menyét, amely a thaiföldi hegymászókat szimbolizálja, a német juhász pedig a mentőkutyás egységeket. A barlang falán pedig a Marvel-figura, Vasember látható, ami fejbiccentés Elon Musk felé, aki maga is szívén viselte a barlangban rekedt gyerekek sorsát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top