Szabadidő

Újra lezárták a Füvészkert üvegházát az idióta látogatók miatt

Megint le kellett zárni a viselkedni nem tudó látogatók miatt az ELTE Füvészkert üvegházát, benne a kert legszebb látványosságával, az amazonasi óriás tündérrózsával.

Szomorú hírünk van azoknak, akik tavaly óta készülnek arra, hogy idén végre megnézzék a Füvészkert legmenőbb látványosságát, az amazonasi óriás tündérrózsát. Nem fog összejönni, maximum az üvegen keresztül, mert az üvegházat bezárták. Tavaly kísértetiesen hasonló történt: a viselkedni nem tudó látogatók szanaszét lyuggatták a tündérrózsa levelét, ami miatt akkor is be kellett zárni az üvegházat.

Az amazonasi óriás tündérrózsa akkor így nézett ki:

Kiszel Péter, az ELTE Füvészkert főkertésze a Facebookon most képet nem közölt, csak a döntést.

„Nagy nehezen sikerült egy tövet megmentenünk az amazonasi óriás tündérrózsák közül. Szépen fejlődésnek is indult, sajnos azonban néhány ember ismételten úgy gondolta, hogy a hatalmas levelek jobban néznek ki akkor, ha kilyuggatják őket az ujjukkal, illetve különféle eszközökkel. Ennek eredményeképpen a házat ma bizonytalan időre kulcsra zártam, így a bent lévő gyűjteményt megtekinteni csak az üvegen keresztül lehet.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top