Szabadidő

Újabb magyar filmsiker!

A Virágvölgy kapta a zsűri díját Karlovy Varyban.

A Virágvölgyet, Csuja László menekülő szerelmesekről szóló első mozifilmjét díjazta a zsűri szombat este Karlovy Vary nagyszabású nemzetközi filmfesztiválján. A Filmalap pályakezdő tehetségeket támogató Inkubátor Programjában készült road movie az „East of the West” zsűri díját nyerte el, melyet a rendező személyesen vett át Közép-Európa legnépszerűbb és egyetlen „A kategóriás” fesztiváljának záróünnepségén.

A Virágvölgy különleges amatőr főszereplőkkel készült, a női főszerepben Berényi Bianka Instagram-sztár, az EU Cannibal frontembere, a férfi főszerepben Réti László, többszörös Speciális Olimpiai bajnok látható.

Forrás: mnf.hu

Az első és második filmeket felvonultató „East of the West” (A Nyugat Keletje) elnevezésű rangos versenyprogramban volt a Virágvölgy világpremierje az elmúlt héten Karlovy Varyban. Tekintélyes külföldi filmkritikusok, többek között a Variety és a Screen International szerzői méltatták a magyar film frissességet, lendületét, a rendezést és a kiváló szereplőgárdát.

Csuja László első mozifilmje, a Virágvölgy Enyedi Ildikó mentorálásával, a Filmalap 62 millió forintos támogatásával készült.

Filmkritikánkat itt olvashatod!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top