Szabadidő

Jövő héten a nap megy nyaralni

Sokszor lesz felhős az égbolt a jövő héten, a hőmérsékletre azért nem lesz panasz.

Szombaton délelőttre a Dunántúl legnagyobb részén kisüt a nap, keletebbre viszont csak lassan javul az időjárás, csökken a felhőzet, a keleti, délkeleti határ közelében estig felhős marad az ég. A csapadék fokozatosan kelet, délkelet felé szorul vissza, este már csak délkeleten, illetve a Duna vonalában fordulhat elő zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között várható, délen, délkeleten az alacsonyabb értékekkel. Késő estére 19, 24 fok közé hűl le a levegő – írja a kiderul.hu.

Vasárnap napos idő várható gomoly- és fátyolfelhővel. Helyenként zápor, néhol zivatar is előfordulhat. Az északi, északnyugati nagy területen erős szél lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között valószínű.

Hétfőn sok gomolyfelhőre, többórás napsütésre számíthatunk, elszórtan lehet zápor, zivatar. Az északi szél élénk, zivatar környékén átmenetileg erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között valószínű.

Kedden gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, helyenként zápor, zivatar kialakulhat. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 30 fok között valószínű.

Szerdán nyugat, északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, keleten még többórás napsütés várható. Nyugat, északnyugat felől egyre többfelé zápor, zivatar, illetve eső is. Az északnyugati szél megerősödik, zivatar környékén viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet északnyugaton 21, 22 fok körül, az Alföldön 30 fok felett valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top