Szabadidő

Megússza a börtönt a támadó kutyák gazdája

Az agresszív kutyák egy idős asszonyt leborítottak a biciklijéről, és csak azért nem harapták meg, mert a nő maga fölött tartotta a kerékpárt. Később újabb támadás történt.

Tíz hónap börtönbüntetésre ítélte, két évre felfüggesztve, a Berettyóújfalui Járásbíróság azt a férfit, akinek a kutyái kétszer is embereket támadtak meg Hencidán.

Az állatok gazdáját gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt mondták ki bűnösnek. Az ügy másodrendű vádlottját – aki az elsőrendű vádlott édesanyja – a bíróság két év próbára bocsátotta – írja a Bors

A hencidai házban több nagy testű kaukázusi kutyát tartottak. Az egyik kutya kiszaladt az utcára, és felborított egy arra kerékpározó 72 éves asszonyt még 2015-ben.

A két másik kutya is odafutott, az idős nőt csak azért nem tudták megharapni, mert maga fölé tartotta a biciklijét. Ám így is combcsonttörést szenvedett, és fél évig tartott a gyógyulása.

Az eset után a vádlottak megerősítették a kaput zárját, de 2017 augusztusában újra támadtak a kutyák.

A bíróság szerint a vádlottak tudták, hogy a kutyák agresszívek, ezért jobban kellett volna figyelniük. A második támadást pedig megelőzhették volna.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top