nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Meghalt Aczél Endre

Meghalt Aczél Endre

A Pulitzer- és Rózsa Ferenc-emlékdíjas újságíró hosszú betegség után hunyt el.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Életének 74. évében, hosszú, súlyos betegséget követően meghalt Aczél Endre Pulitzer- és Rózsa Ferenc-emlékdíjas újságíró – írja az Index a család közlése nyomán.

Aczél Endre 1968-ban végzett matematikai nyelvészet–orosz szakon az ELTE-n, a majd az MTI külpolitikai tudósítója volt 1974-ig. A távirati irodánál pekingi, majd londoni tudósítóként is dolgozott.

1985-ben lett a Magyar Televízió munkatársa. 1986 és 1990 között a Híradó főszerkesztője, 1989-tól pedig egy évig a A Hét főszerkesztője volt.

1991-től 2016-ig külső munkatársként dolgozott a Népszabadságnál, műsorvezető volt a Magyar Televíziónál és a Klubrádiónál.

Írói munkásságának legjelentősebb darabjai az eredetileg rádióműsornak induló, majd könyv formájában megjelent Acélsodrony-könyvek.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon