Szabadidő

Weinsteint egy harmadik nő megerőszakolásával is megvádolták

Harvey Weinstein bukott filmmogult egy harmadik nő ellen elkövetett szexuális bűncselekménnyel is megvádolta a manhattani kerületi ügyész hétfőn.

Az újabb esettel kibővített vádirat szerint egy meg nem nevezett nőt még 2006-ban szexuális aktusra kényszerített Harvey Weinstein. A producer ellen korábban egy 2004-es és egy 2013-as eset miatt emeltek vádat. A harmadik áldozat vallomása alapján frissített vádirat szerint őt Weinstein 2006. július 10-én orális szexre kényszerítette.
Az egykori befolyásos filmmogul jogi képviselője ebben az ügyben még nem szólalt meg.

A manhattani kerületi ügyész, Cyrus R. Vance Jr. közleményében kijelentette, hogy az ügyészség „Harvey Weinsteint az egyik legsúlyosabb szexuális bűncselekménnyel vádolja, amely a New York-i büntetőjogi törvényekben szerepel”. Az ügyész hangsúlyozta, hogy a vádirat az áldozatok rendkívüli bátorságának köszönhető, akik vallomást tettek Weinstein ellen. A vizsgálat tovább folytatódik a producer ügyében. Az ügyész arra kérte Weinstein esetleges további áldozatait, hogy tegyenek feljelentést.

Harvey Weinstein és ügyvédje, Benjamin Brafman érkezik a New York-i bíróságra – fotó: Drew Angerer/Getty Images

A korábban vallomást tevő áldozatok közül az egyik, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra, arról számolt be, hogy

Weinstein egy hotelszobában szorította sarokba, és erőszakolta meg.

A másik áldozat, Lucia Evans színésznő a nyilvánosság elé tárta, hogy Weinstein 2004-ben az irodájában kényszerítette orális szexre. Weinstein eddig tagadta, hogy valaha bárkivel is egyetértése nélkül folytatott volna szexuális aktust, ügyvédjével együtt megkérdőjelezték az áldozatok szavahihetőségét.

A Miramax filmstúdió és a Weinstein-vállalat társalapítóját több mint 70 nő vádolta meg nemi erőszakkal, szexuális zaklatással 2017 októbere óta, amikor a The New York Times és a The New Yorker amerikai lapok feltárták a producer zaklatási ügyeit. A 66 éves férfi május 25-én feladta magát a New York-i rendőrségen. Még aznap egymillió dollár óvadék ellenében szabadon engedték, de elektronikus nyomkövetőt kell viselnie, és nem hagyhatja el New York és Connecticut államot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top