Szabadidő

Gyakran elejted a telefonodat? Erre van szükséged!

Aki még életében nem ejtette el a telefonját, annak valószínűleg nem volt még telefonja. Egy okos ötlet segítségével azonban a notórius telefondobálók is elfelejthetik végre a berepedt képernyőt és a lepattogzott festést.

Az idő valószínűleg akkor lassul le a legjobban, amikor az ember konstatálja, hogy a méregdrága okostelefonja éppen a talaj felé tart, hogy nagyot koppanjon, majd elhallgasson. Persze rossz esetben, mert jobb esetben „csak” a kijelző pókhálósodik be vagy a csilivili hátlapon fognak rút karcok éktelenkedni a világ végéig, de legalábbis a következő készülék beszerzéséig.

Ezen segít egy kreatív formatervező diák, bizonyos Philip Frenzel megoldása, a német Hochschule Aalen hallgatójaként ő tervezte meg azt a speciális tokot, ami megvédi a készülékeket a hirtelen gravitációs lassulás káros hatásaitól.

Frenzel tokját telefonos „légzsáknak” is nevezik, noha ez nem fedi teljesen a valóságot. Ugyanis nem arról van szó, hogy a készüléket egy felfúvódó buborék óvná meg a becsapódástól, hanem apró rugók lépnek működésbe, ha a tok azt érzékeli, hogy a telefont elejtettük.

A rugók a tok oldalából pattannak ki, és a telefon mindkét oldalára kinyúlva 4-4 kis „lábat” alkotnak, amelyek távol tartják a készüléket a talajtól. Ezután, ha kihevertük a megrázkódtatást, a lábakat egyszerűen vissza lehet hajtani a tokba, mintha mi sem történt volna.

A speciális védőborítás egyelőre még nem kapható, azonban az AD Case nevű tok elnyerte a Német Mechatronikai Társaság fődíját, ezzel szabadalmi oltalom alá került, így minden remény megvan rá, hogy rövidesen a boltok polcaira kerülhet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top