Szabadidő

Négy tojáson csúszhat el a legnagyobb kanadai fesztivál nyitónapja

Elhalasztottak egy fesztivált egy aprócska védett madár miatt, mert egy pár ékfarkú lile épp a nagyszínpad helyén rakott fészket, és tojást is tojtak.

Lehet, hogy el kell halasztani néhány nappal az ottawai bluesfesztivál nyitónapját néhány tojás miatt. A nyitónapnak a szervezők július ötödikét választották, és a helyszíni előkészületek alatt vették észre azt az aprócska fészket, amit egy ékfarkú lilepár rakott pont azon a dombon, ahová a nagyszínpadot tették volna.

Ékfarkú lile és négy tojása – Forrás: Wikipedia/Brentf777

A védett madarak négy tojást is összehoztak, amiket védettségük miatt tilos áthelyezni a kanadai szövetségi kormány beleegyezése nélkül. A szervezők beszerezték a hozzájárulást, így hamarosan költözik a fészek és benne a négy pöttöm tojás is.

A BBC szerint a fészeknek a színpad mögött hoznak majd létre egy védett területet, ahová senki sem léphet majd be, így biztosítva a költés biztonságát és nyugalmát.  Ha a tojó esetleg magára hagyná a tojásokat, inkubátorba fogják helyezni őket – jegyi meg a lap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top