Szabadidő

Időjárás: Mi már tudjuk, mikor tér vissza az igazi nyár

Néhány napig még marad a napokban tapasztalt felhős-napsütéses idő, miközben az átlaghőmérséklet napról napra emelkedik. Az igazi nyár viszont csak július első napjaiban tér vissza igazán, de már a hétvégén is érezhetünk belőle valamit.

Számottevő változás nem várható az előttünk álló napok időjárásában: napsütéses és felhős időszakok váltják majd egymást kisebb-nagyobb záporral és zivatarokkal együtt.

Csütörtökön még sok felhő lesz fölöttünk, többfelé várható eső, zápor, nyugat, délnyugat kivételével zivatar is. Nyugaton az északi, északon a keleti-északkeleti szelet élénk, erős lökések kísérhetik. 20-28 fokig melegszik napközben a levegő, melegebb keleten, északkeleten lesz. 

Pénteken már több napsütés ígérkezik, de a gyakran megnövekvő gomolyfelhőzetből sokfelé kell készülni záporokra, zivatarokra. Marad a szeles idő. Hajnalban 15-19, délután 24-29 fokot mérhetünk.

Strandolók a kánikulában a budakalászi Lupa-tónál 2017. augusztus 4-én – MTI Fotó: Mohai Balázs

Szombaton egy hidegfront érintheti hazánkat, amely szárazabb levegőt hoz térségünkbe. Egy-egy zápor, zivatar előreláthatólag az Alföldön alakulhat még ki. Élénk, erős lesz az északias szél. Napközben 24-29 fok várható. Vasárnap nyugodt, napos, mérsékelten meleg időre van kilátás.

Az Időkép harmincnapos előrejelzése szerint jövő szerdától várható, hogy beköszönt az igazi nyár.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top