Szabadidő

Foci-vb 2018: furcsa trükközéstől tart a FIFA

Könnyen lehet, hogy a két sztárcsapat összecsapása nem a győzelemről szól majd, hanem arról, hogy ki legyen a csoport második helyezettje. Utána ugyanis könnyebb ellenfelekkel játszhatnak.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) attól tart, hogy az oroszországi foci-vb utolsó fordulójában trükközni fog Anglia és Belgium válogatottja.

A két csapat jelenleg azonos eredménnyel áll: két-két győzelemmel 6-6 pontot szereztek, a gólkülönbségük is 8-2, de az angoloknak kevesebb a sárga lapja, így most ők a csoportelsők – írja a Blikk.

Ha döntetlent játszanak, akkor nem változik a helyzet, hacsak nem szereznek további sárga lapokat. Azonos eredmény esetén ugyanis a több sárga lappal rendelkező csapat kerül hátrébb a csoportban.

A csapatok azért járnának jobban, ha a csoport második helyén jutnának tovább, mert könnyebb ágra kerülnének az egyenes kieséses szakaszban. A csoportelső ugyanis Portugália, Franciaország, Argentína, de akár Brazília válogatottjával is találkozhat.

Anglia visszautasította a trükközéssel kapcsolatos vádakat, a FIFA pedig közölte, hogy a szándékosan sárga lapra játszó játékosokat eltiltják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top