Szabadidő

Nyolcvan csivavával élt együtt az idős pár

Több mint nyolcvan csivavára bukkant a rendőrség egy birminghami házban, amikor egy idős nő halálának körülményeit szerették volna kivizsgálni.

„Mintha földrengés rázta volna meg” – mondták az állatvédelmi hatóság (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals, RSPCA) munkatársai arról a házról, ahová a rendőrség hívására mentek ki az angliai Birminghamben. Az egyenruhások azért hívták ki az állatvédőket, mert miközben egy idős nő halálának körülményeit szerették volna kivizsgálni, szüntelenül csivavákba botlottak a házban.

Egész pontosan 82 kiskutya élt az idős házaspárral egy fedél alatt, sok közülük igen rossz bőrben volt. A bolhák és egyéb élősködők mellett némelyiken még égésnyomokat is találtak.

82 csivava élt az idős házaspárral – Forrás: Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals

Az egész négy éve, egy csivavapárral kezdődött, de sajnos az ivartalanításuk elmaradt, mint ahogy a sorra születő kiskutyák elajándékozása is. Így lettek egyre többen és többen kutyák, akik folyamatosan ugattak, és a végén már alig fértek el a házban.

Az állatvédelmi hatóság négy kivételével minden kutyát elkobozott az özvegyen maradt férfitól, és különböző menhelyekre osztották el őket. Viszont segítettek az idős embernek kitakarítani és kicsit rendbe hozni a kutyafalka által lepusztított házát.

A rendőrségnek is sikerült megállapítania, hogy a nő természetese halállal halt meg.

Az eset még 2017 áprilisában történt, de csak most kapott nagyobb nyilvánosságot a brit Channel 5 csatornán futó The Dog Rescuers (A kutyamentők) című műsorban.

BBC

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top