Szabadidő

Mégis lesz fizetős része a Facebooknak

A csoportok adminisztrátorai akár 8000 forintot is elkérhetnek havonta. Ez viszont csak lehetőség, nem kötelező, de így anyagilag jól járhatnak azok, akik népszerű csoportokat kezelnek.

Korábban maga Mark Zuckerberg tett utalást arra, hogy a Facebooknak lesz fizetős verziója is, sőt néhányan azt is kiszámolták, mennyi lehet a havi díj.

Bár most még nincs erről szó, a közösségi oldal egy olyan funkciót tesztel, amelynek segítségével a csoportok adminisztrátorai előfizetési díjat kérhetnek a tagjaiktól. Ennek összege 5 és 30 dollár, vagyis nagyjából 1400 és 8000 forint között lehet – írja a 24.hu.

A Facebook maga jelentette be az újítást, első körben a neveléssel, főzéssel és takarítással foglalkozó csoportok adminisztrátorai próbálhatják ki a lehetőséget. Az ingyenes csoportok is megmaradnak, de ezeken belül lehetnek majd havi díjas részek.

Van, aki máris él a lehetőséggel: a Declutter My Home csoportnak hamarosan lesz egy olyan része, ahová havi 15 dollárért lehet csatlakozni. 

A közösségi oldal azért fejlesztette az új funkciót, mert szeretnék, hogy akik sok energiát fektetnek csoportjuk kezelésébe és a közösségépítésbe, anyagi hasznot is szerezzenek a munkájukkal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top