Szabadidő

Fél évszázad dalai közül válogat Hobo márciusi koncertjén

Bár Hobo (Földes László) és bandája, a Hobo Blues Band már hét éve visszavonult, jövőre sem maradunk Hobo-koncert nélkül. A zenész márciusban életműkoncertet ad a Papp László Budapest Sportarénában Viharban születtem címmel.

„Többórás koncertet adok, amelyben egy előadásban felmutatnám ötvenévesnél hosszabb pályám legfontosabb elemeit” – idézte Hobót a szervezők által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény. A nagy Hobo-koncert 2019. március 30-án lesz a Papp László Budapest Sportarénában.

A tervek szerint a koncert Hobo pályája kezdetével, a fekete blueszal, a Rolling Stonesszal, a Doorsszal, Jimi Hendrix magyarra fordított számaival indul, elhangzanak a Hobo Blues Band számára legfontosabb dalai, fontos részt kap a költészet szolgálata és tisztelete, „ami gyermekkorom óta végigkíséri életemet”, és megjelenés előtt álló lemeze, a Hé, Magyar Joe egy részét is előadja. Utóbbi novemberben kerül színpadra a Nemzeti Színházban.

Hobo jövő márciusi Aréna-koncertjén fellép néhány új és régi alkotótársa, Póka Egon és Tátrai Tibor, de ott lesz Deák Bill Gyula és Cserhalmi György is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top