Szabadidő

Magaslati focipályák épülnek Bécsben – fotó

Újragondolták a zöld tető fogalmát a bécsiek, akik nem fákkal és cserjékkel ültetik be egy parkolóház tetejét, hanem műfüves focipályát alakítanak ki a területen. A sportos városlakók így 15 méter magasban rúghatják a bőrt.

Hamarosan 15 méteres magasságban focizhatnak a bécsiek: egy parkolóház tetején ugyanis május óta öt műfüves focipálya készül  Bécs új városrészében, Seestadt Aspernben. Az egyiken 2×4, a másik négyen pedig 2×5 játékos rúghatja majd a bőrt. Mindegyik pályát labdafogó hálóval kerítik körbe, így senkinek sem kell majd lemászkálnia az utcára, hogy összeszedje a focilabdákat. Az összesen 2100 négyzetméternyi pályát jövő nyártól vehetik birtokba a játékosok.

Műfüves focipályák a parkolóház tetején – Forrás: New Ages/René Reiter/KG

A magaslati focipályák a Seehub nevű épületkomplexum tetején kapnak helyet, és lesz hozzájuk öltöző, zuhany és kantin is. Az ötszintes épületben – elsősorban parkolóházban – több mint 400 autónak lesz hely, de készül benne 1100 négyzetméternyi iroda, a pincéjében pedig egy 3000 négyzetméteres trambulinparkban ugrálhatják ki magukat kicsik és nagyok. 

A tervek szerint a földszinten egy kerékpárbolt és -kölcsönző, valamint kerékpárszerviz működik majd, és itt rendezkedik be a városrész mobilitási központja is.

Forrás: Eurocomm-PR Budapest – Bécs Város Külképviseleti Irodája

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top