Szabadidő

Titkos tippek, ha a foci helyett a Múzeumok Éjszakájára vagy kíváncsi

Ezernél is több program vár rád június 23-án éjjel, az idei Múzeumok Éjszakáján. Mi adunk pár tippet, ha különleges élményekre vagy kíváncsi, ha nem bírod ki színház nélkül, vagy egyszerűen csak akarsz egy saját tornádót.

Kisebbekkel

Mesemúzeum és Meseműhely – 1013 Budapest, Döbrentei utca 15. 

Ha 12 év alatti gyerekkel éjszakáznál egy múzeumban, akkor a Tabán aljában lévő Mesemúzeumba menjetek. Lesz Boribon-koncert – Marék Veronikával –, évgyűrűfestés, és végigmehettek a tabáni kalandpályán, melynek állomásain Grimm-mesékhez kapcsolódó színházi jelentek bontakoznak ki. Az este kilencig tartó program zárása pedig Mesediszkó.

Magyar Vasúttörténeti Park – 1142 Budapest, Tatai út 95.

Aki a vonatok iránt érdeklődik, annak a Magyar Vasúttörténeti Park felé érdemes indulnia. Délután hattól várják a látogatókat mozdonyparádéval, ingyenes éjszakai lóvasutazással, de az első fordítókorong is szerepet kap éjjel, fél 11-kor pedig tűz-show lesz.

Magyar Természettudományi Múzeum – 1083 Budapest, Ludovika tér 2-6.

A Magyar Természettudományi Múzeumban nem csak az idei év emlőséről, a földikutyáról tudhattok meg mindent, de játszhattok a karibi kalózok kincséért is. Este nyolctól pedig, az ígéretek szerint boszorkányok, kalózok, múmiák, sárkányok, lidércek elevenednek meg. Az okkult tudományok mellett az is kiderül, milyen lehet -25 fokban a sarkvidékek tájait járni és bemutatják azt az állatot, amelyik soha nem látja a napvilágot.

Nagyobbakkal

Országos Meteorológiai Szolgálat – 1024 Budapest, Kitaibel Pál u. 1.

Szeretnél egy saját tornádót létrehozni? Az Országos Meteorológiai Szolgálatnál azt ígérik, van rá mód. Igaz, korlátozottak a férőhelyek, ezért érdemes előre foglalni az events.met.hu/muzej oldalon. A meteorológusok a Békától az üveggömbig címmel mutatják be munkájukat egy interaktív, kísérletekkel feldúsított előadáson, de bemutatják az esőt, úgy, ahogy eddig nem ismerted és a tévés meteorológusok stúdióját is be lehet járni.

Országos Pedagógia Könyvtár és Múzeum – 1089 Budapest, Könyves Kálmán körút 40.

Igazi színházi maratont kínál Tündérpalotában működő Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum. Már délutántól indul a vetítés a Régi idők gyerekmozijában, később pedig érkezik Horváth Kristóf „Színész Bob”, egy rendhagyó irodalomórával. Háromnegyed nyolctól éjfélig négy színdarabot is bemutatnak, a jövő legtehetségesebb színészei részvételével.

Mária Magdolna Torony – 1014 Budapest, Kapisztrán tér 6.

70 év után először nyitják meg a budai Várban lévő Mária Magdolna Tornyot naplemente után. A hetven évig zárva tartott torony az egyetlen olyan épület a Budai Vár területén, amely eredeti látványában máig megőrizte a középkorban kialakított formáját. Az esti félhomályban felderengő, több száz éves falak titokzatos feliratai, a gótikus ablakokon kívülről beszűrődő fények különleges hangulatot varázsolnak a belső toronyszintekre – ígérik a szervezők, akik a vezetéses séta mellett a harangozó testedzését is bemutatnák.

Mi most csak a budapesti múzeumok kínálatából szemezgettünk, de szerte Magyarországon találhatsz remek múzeumi programokat június 23-a éjszakáján. Ha a teljes kínálat érdekel, ide kattints!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top