Szabadidő

Vigyázz, az Instagram legújabb fejlesztése lebuktat a barátaid előtt!

A képmegosztó szolgáltatás új funkcióját csak óvatosan használd, mert akár komoly sértődés is lehet a vége!

Az Instagram Stories – a fotófolyam tetején megjelenő, kör alakú ikonokra kattintva látható fotó- és videokollázs – eddig is nagyon népszerű volt, sőt a fiatalabb generációk tagjai körében már-már első számú kommunikációs csatornává nőtte ki magát.

Az Instagram természetesen mindent megtesz, hogy a Stories továbbra is közönségkedvenc maradjon, ezért rövid idő alatt mindenféle extrával felcicomázták: megjelentek benne a matricák, emojik, egy ideje pedig már szavaztatni is lehet a követőket, barátokat, hogy például milyen színű cipőt válasszon az ember a cipőbolt polcai vagy valamelyik webshop kínálata előtt tépelődve.

Nemrég egy újabb fejlesztés is előkerült: itt már egy-egy emojit, mint esetünkben a cicafejet, csúszkaként használva fokozatokra is rákérdezhetünk. A lenti képen a kérdés arra vonatkozik, hogy mennyire cuki a fotón látható jószág.

„Mennyire cuki?” – a választ a cicafej csúsztatásával adhatjuk meg (Fotó: Instagram)

Igen ám, de az Instagram – GDPR ide, GDPR oda – nem átallja aztán név szerint megmutatni a felhasználónak, hogy pontosan milyen értékelést adtak a barátai. Ezzel nincs feltétlenül baj, de tény, hogy nem ártana erre felhívni az instázók figyelmét, mert ebből akár tényleg kellemetlen helyzet is lehet.

Az eredményeket a kép tulajdonosa nevekre lebontva láthatja (Fotó: Instagram)

Arról nem beszélve, hogy a Facebookról (amely az Instagram tulajdonosa) nagyjából hetente derül ki, hogy milyen formában élnek vissza a felhasználók adataival – ki tudja, mit kezdenek ezekkel az információkkal a jövőben.

Image already added

 
 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top