Szabadidő

Kijárási tilalmat rendeltek el Óbudán a 12 éven aluliaknak?

Nagyon félreérthető szöveget tettek közzé a közterületesek.

Erősen félreérthető felhívást tettek közzé az óbudai közterületesek a Facebookon, a közleményből ugyanis arra lehetett következtetni, hogy komplett kijárási tilalmat rendeltek el a 12 éven aluli gyerekek körében.

12 éven aluli gyermekek nem tartózkodhatnak szülői felügyelet nélkül közterületen, a nyári szünidőben ezért munkatársaink hosszabbított szolgálatban, 22:00 óráig járőröznek

– szólt az Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet Facebook-oldalára kitett szöveg. Miután a bejegyzés alatt kommentelők tucatjai jelezték, hogy egy ennyi idős gyerek már van olyan nagy, hogy önállóan járjon-keljen a környéken, másnap pontosítottak közleményükön.

Az újabb szövegben már az állt, mindössze arról van szó, hogy a nyári szünet ideje alatt a közterület-felügyelet emelt létszámban ellenőrzi majd azokat a „csoportképző helyeket”, ahol sok fiatal fordul meg. Azt írták:

nem a játszótéren békésen játszó vagy a lakótelepen bringázó, kutyát sétáltató gyermekek felügyelete, hanem a legveszélyeztetettebb célcsoport, a bandákba verődve randalírozó, a csellengő, a veszélyes tevékenységet folytató vagy veszélyes helyszíneken tartózkodó gyermekek ellenőrzése a cél. Elsősorban a ‘vigyázó tekintetre’ és a jelenlét megteremtésére fektetve a hangsúlyt, de természetesen veszély észlelése esetén, azonnal intézkedést eszközölve.

A hvg.hu megkereste a közterület-felügyeletet, akik írásban válaszoltak kérdéseikre. Elmondásuk szerint a felhívás célja az, hogy „ne csak a szülők, hanem mindenki figyeljen oda jobban a gyermekekre, és időben észrevegye a segítségre szorulókat”. Elmondták emellett azt is, hogy a nyári szünidőben a rendőrséggel közreműködve végzik majd az ellenőrzéseket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top