Szabadidő

Tovább enyhül a meleg, de marad az esős idő

Csütörtökön a legtöbb helyen mindössze 20-22 fokig melegszik a levegő.

Folytatódik az esős időjárás: csütörtök estig a Kárpát-medence fölé sekély ciklon húzódik, sokfelé kell csapadékra, esőre, záporra, zivatarra számítani – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat közleményében

Szerda délután egyre inkább erősen felhős vagy borult égkép lesz a jellemző. Délnyugat, dél felől ismét egyre többfelé kell záporra, zivatarra számítani. A Dunától keletre heves zivatar is lehet felhőszakadással, jégesővel és viharos széllökésekkel.

Éjszaka és csütörtökön napközben összességében sokfelé valószínű több alkalommal eső, zápor, keleten emellett további zivatarok alakulhatnak ki, igaz, már kisebb számban és kevésbé heves kísérőjelenségekkel. Csütörtök hajnaltól a szél egyre nagyobb területen északiasra fordul, és az Alföld délkeleti részeit leszámítva megerősödik, sőt a Dunántúlon és a Zempléni-hegység körül viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 18 és 26 fok között várható, de a 24, 25 fok körüli értékek csak az Alföld délkeleti, keleti részein lesznek jellemzőek. Az ország legnagyobb részén inkább a 20-22 fok lesz a jellemző.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint az egész héten előfordulhatnak majd záporok, zivatarok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top