Szabadidő

Jönnek az ablak nélküli repülőgépek

Ablak nélküli repülőjáratokat indítana az Emirates, amivel kevesebb üzemanyagot égetne el, és gyorsabb repülést biztosítana.

Bár elég rémisztő az ablak nélküli repülő gondolata, a környezettudatosság szempontjából mindenképpen megfontolandó. Sokan szeretünk repülés közben kitekinteni a felhőkre vagy csak a nagy kékségbe, de az Emirates szerint számos előnnyel jár, ha nincs ablak a gépeken.

A cég nemrég jelentette be, hogy az eredeti helyett virtuális ablakokkal tervez előrukkolni, vagyis odavetített képet láthat az utas az eredeti helyett. Az Emirates elnöke, Sir Tim Clark a BBC-nek elmondta, hogy a képek minősége annyira jó, hogy tulajdonképpen jobb, mint a természetes szemmel látott dolgok.

„A repülőgépek könnyebbek, gyorsabban tudnak repülni, valamint sokkal kevesebb üzemanyagot égetnek el, és magasabbra repülnek ablakok nélkül” – mondta el Clark. Szerinte további előny az is, hogy a repülőgépek biztonságosabbak lesznek, ha a tervek megvalósulnak, mert az ablakoktól való megszabadulás a síkok szilárdabbá tételét jelentené, amivel kiküszöbölhetők a „szerkezeti gyengeségek”.

The Sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top