Szabadidő

Ismerd meg az első afroamerikai nőt, aki beutazza a világot

A 34 éves afroamerikai világutazó, Jessica Nabongo egy kis internetes kutakodás után döbbenten szembesült vele, hogy kevesebb mint 200 ember járt a világ minden országában, és azok túlnyomó többsége is európai fehér férfi. Elhatározta, hogy ezen sürgősen változtatnia kell.

A megszállott utazó, Jessica Nabongo eddig a föld 113 országában járt, és célja nem kevesebb, mint hogy ő lehessen az első afroamerikai nő, aki beutazta a világot. Most éppen a térképen még nem kipipált úti célok finanszírozásához gyűjt pénzt, közben pedig Instagram-oldalán rendszeresen beszámol legújabb tapasztalatairól. 

Mint mondja, az emberek általában arról faggatják, hogy mennyire biztonságos fekete nőként utazni a világban. Ezzel kapcsolatban alapvetően jó tapasztalatai vannak. Ugyan a bőrszíne miatt sok országban nem amerikaiként, hanem afrikaiként tekintenek rá, mégis azt mondja, hogy amikor otthon volt az Egyesült Államokban, sokkal több atrocitás érte, mint az utazásai során. Sőt az ázsiai országokban egyenesen kuriózumnak számít a bőrszíne, rendszeresen kérnek tőle az emberek közös fotókat a reptéren. Instagram-oldalán Jessica igyekszik közelebb hozni az emberekhez a világ legkülönlegesebb helyeit. Aki pedig hasonló kalandra szánná el magát, mint amilyenre ő adta a fejét, annak azt ajánlja, hogy először komfortosabb, biztonságosabb országokban kezdjen, és csak amikor belejön az utazásba, akkor vegye az irányt a veszélyesebb úti célok felé. 

(Forrás: Yahoo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top