Szabadidő

Rengeteg felhő érkezik Magyarország fölé a jövő héten

Sokat elmond, hogy ebben az időjárás-előrejelzésben három napra is gomolyfelhő-képződést ígér a meteorológia.

Vasárnap sem lesz csapadékmentes az időjárás, a sok napsütés mellett ugyanis gomolyfelhő-képződésre számíthatunk; kezdetben csak helyenként, kora délutántól szórványosan zápor, zivatar is várható, néhol felhőszakadás is előfordulhat. Többnyire gyenge marad a légmozgás, de zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul. Késő estére 18 és 24 fok közé hűl le a levegő – írja a kiderul.hu.

Hétfőn a sok napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés. Keleten több, a Dunántúlon kevesebb helyen várható zápor, zivatar. A délnyugati szél megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 27 és 33 fok között alakul, de északkeleten csupán 25, 27 fok valószínű.

Kedden a napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Északon több helyen, másutt elszórtan alakul ki zápor, zivatar. A délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között alakul.

Szerdán közepesen és erősen felhős időszakok egyaránt lesznek, emellett hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. Többfelé valószínű zápor, zivatar. A délnyugati, majd a Kisalföldön az északnyugatira forduló szél helyenként megerősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 31 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb.

Csütörtökön a gyakran változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Keleten többfelé, nyugaton néhol alakul ki zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Pénteken a változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elszórtan valószínű zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top