Szabadidő

Fuldokló őzgidát mentett ki a kompkezelő

Másik vad vagy egy kutya ijeszthette meg a pár hetes őzgidát, emiatt becsúszott a vízbe. Kétségbeesetten kapálózva sodródott a Sajóban, ahonnan a kompkezelő halászta ki.

Kompkezelő mentett ki egy fuldokló őzgidát a Sajó folyóból – számolt be az RTL Híradó. A férfi az állat kapálózására figyelt fel, ahogy az a vízben sodródott. A komppal indult érte, mikor odaért, puszta kézzel ragadta meg a fuldokló kis gidát, és kirántotta a vízből.

Nagy szerencséje volt a gidának, hogy észrevették. Alighanem az utolsó pillanatban húzta ki megmentője a vízből a fuldokló állatot.

Az őzike már jól van, a mályi madármentő állomáson – ahol kisebb emlősökön is szoktak segíteni – gondozzák, állatorvosi felügyelet alatt áll. Most már kecsketejet kap, körülbelül 10 hetes lehet, ilyenkor még az anyja szoptatná.

Ha felnő, vagy a madármentő állomáson marad, vagy keresnek neki egy olyan tanyát, ahol szerető gazdára lel, és ahol megvan az esélye, hogy visszavaduljon, majd pedig visszatérjen a természetbe.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top