Szabadidő

Bréking! Elkapták a medvét – fotók

A Robinak elnevezett állat péntek este megpróbált Sándorfalván bemenni a faluba, ahol sikerült altatólövedékkel meglőni. Hamarosan jeladót kap, és visszaszállítják a Bükki Nemzeti Parkba.

Véget ért az először Abonyban felbukkant medve csaknem egyhetes kóborlása. Péntek este a Csongrád megyei Sándorfalvánál sikerült altatólövedékkel meglőnie az állatot a Szegedi Vadaspark igazgatójának, Veprik Róbertnek – számolt be a Facebook-oldalán a Kiskunsági Nemzeti Park.

Pár órával korábban azt közölték, hogy a medve megpróbált bemenni a faluba Sándorfalván, a rendőrök és a természetvédelmi őrök pedig megpróbálták elterelni onnan.

A Csongrádi Hírek szerint az elfogott állatot a Szegedi Vadasparkba szállították, a meglövése során nem esett bántódása.

A tömörkényiek által Robinak elnevezett állat később jeladót kap, hogy a jövőben egyszerűbb legyen nyomon követni, és hamarosan visszakerül a Bükki Nemzeti Parkba. Kóborlása során északról dél felé haladt, több száz kilométert tett meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top