Szabadidő

Így még sosem toltak ki a női akadályfutókkal

Nem várt nehézségbe ütköztek a női akadályfutók az oslói Gyémánt Liga 3000 méteres versenyén: az egyik akadály magasabb volt a többinél.

Tegnap tartották az atlétikai Gyémánt Liga sorozat oslói versenyét, ahol kisebb malőr történt a női akadályfutás 3000 méteres számában. A szervezők az egyik akadály magasságát elfelejtették a férfiaknak előírt 91,44 centiméteres magasságról átállítani 76,2 centiméterre, ez az a magasság, amit a szabályok a nők számára előírnak.

A túlméretes akadályt a mezőny eleje meglepődve, de akadálytalanul vette, míg a hátul érkezőknek már voltak gondjaik a 15 centiméterrel magasabb akadály megugrásával, a jamaicai Aisha Praught beleszaladt majd átmászott rajta, a vb-ezüstérmes Courtney Freirchnek is le kellett lassítania – írja az esetről az Index.

Emma Coburn – Fotó: Ian MacNicol/Getty Images

A hibára a világbajnok Emma Coburn integetve és kiabálva hívta fel a szervezők figyelmét, miután átugrotta a 91 centis akadályt.

Viszont a szervezők nem reagáltak azonnal, nem is fújták le a versenyt, hanem menet közben próbálták csökkenteni az akadály magasságát, felemás sikerrel. A versenyzőnek még a második körben is a magasabb akadállyal kellett megbirkózniuk, a szervezőknek a harmadik körre is csak az akadály egyik oldalát sikerült lentebb állítaniuk, a rend a negyedik körtől állt helyre.

A futamot a kenyai Hyvin Kiyeng nyerte 9:09.63-mal, második Coburn lett 9:09.70-nel, Daisy Jepkemei 9:16.87-tel futott be harmadikként.

Index

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top