Szabadidő

Autópályát is lezárhatnak a kóborló medve miatt

Jelenleg már Hódmezővásárhely közelében jár a mackó, azt a területet pedig minden irányba autópályák vagy forgalmas utak veszik körül.

Tempósan halad dél felé a hét elején még Abonyban felbukkant medve, már a Csongrád megyei Dóc alatt bóklászhat, Hódmezővásárhely szomszédságában.

Kiss Mónika, a Kiskunsági Nemzeti Park kommunikációs munkatársa azt mondta, a szakemberek folyamatosan követik az állatot, de nem nagyon lehet 40 méternél közelebb kerülni hozzá, mert a bozótba menekül – írja a Hvg.hu.

A szakemberek folyamatosan egyeztetnek, mit tegyenek, de egyelőre csak követik az állatot, továbbra sincs ok arra, hogy elaltassák.

Az viszont gondot okozhat, hogy a természetvédelmi területet, ahol most bóklászik a medve, minden irányba autópályák, illetve forgalmas utak veszik körül: az M5-ös, az M43-as, illetve a 47-es négysávos út. Ezért akár útlezárásra is sor kerülhet. Igaz, az M3-ason úgy sétált át a mackó, hogy senki nem vette észre.

A szakemberek szerint az lenne a legjobb, ha délkeleti irányba, Románia felé venné az irányt az állat, ahol csatlakozhatna a társaihoz. Ha viszont inkább délnyugatnak megy tovább, a magyar–szerb határon álló kerítéshez juthat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top