Szabadidő

7 év után került meg az ellopott kutya

A gazdája már lemondott róla.

Ruth Kirby le volt sújtva, amikor 18 hónapos kiskutyáját, a Holtz névre hallgató angol buldogot ellopták a kertjükből. Mindez 2011-ben történt.

Most, 7 év elteltével Ruth telefonhívást kapott egy 300 kilométerre fekvő állatorvosi rendelőből: „Eltűnt a kutyája? Képzelje, megtaláltuk!” – mondták. A 36 éves nőt sokkolta a hír: „7 éve lopták el” – mondta.

Ruth és húga, Joni a megkerült kutyával. Fotó: Doglost.

Másnap, amikor Holtzért mentek, a kutya először nem értette a helyzetet, de aztán felismerte régi gazdáját, és boldogan csóválni kezdte a farkát. „Csak ölelgettem, és sírtam” – meséli Ruth. A kutya nem volt jó állapotban – az állatorvosok szerint egy szaporítótelepen tölthette az elmúlt hét évet, ahol több alomnyi kiskutyának adott életet (az angol buldog kiskutyákért több százezer forintnyi pénzt is elkérhetnek).

Holtz/Duchess. Fotó: Doglost.

Holtz kutyát régi-új gazdái átnevezték, immár „Duchess”-nek hívják, ami hercegnőt jelent. Egyrészt utal arra, hogy Harry herceg és Meghan Markle esküvője előtt találták meg újra, másrészt pedig, magyarázza Ruth, mivel felnőtt élete legnagyobb részét mostoha körülmények között élte le, innentől úgy bánnak majd vele, mint egy királynővel.

(via Daily Star)

Kiemelt képünk: Doglost

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top