Szabadidő

Ezek az új emojik hamarosan mindenki telefonján ott lesznek

Hivatalosan is megjelent a 2018-as emojipakk, ami 157 új ábrával gazdagította az amúgy sem szegény készletet. Mostantól a vörös hajúak, a göndörök és a DNS-kutatók is képviselve vannak.

Elkészült a százötvenhét új figurát tartalmazó Emoji 11.0-s frissítés, így hamarosan 2823 emojival adhatjuk ismerőseink tudtára hogylétünket vagy vágyainkat – habár akármennyire is dicséretes az emojipakkot kiadó Unicode Consortium törekvése, a legtöbben vélhetően ezután is csak a vidám, illetve a szomorú fejecskét használják majd.

A 157 új ábra között mindenesetre már ott találjuk a vörös hajúakat és a kopaszokat ábrázoló figurákat ugyanúgy, mint az őszeket vagy épp a göndöröket. Új állatok is helyet kaptak a frissítésben, így most már van kenguru, tücsök, hattyú és láma is, valamint jött egy csomó tudománnyal kapcsolatos emoji, mint a baktérium, a DNS-molekula vagy a Petri-csésze.

Akik figyelemmel követik az évről évre szaporodó, hivatalos emojilistát, azoknak feltűnhetett, hogy míg a 2017-es frissítés az 5.0-s volt, a 2018-asat már 11.0-nak keresztelték el. Mindezt azért tették az Unicode Consortium szakemberei, hogy egységesítsék az Unicode-betűkészlet és az emojikészlet számozását.

Az új készlet várhatóan az év végére válik elérhetővé minden okostelefonra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top