Szabadidő

Figyelem! Komoly sérülést okozhat a slagban maradt víz!

A veszély elsősorban a gyerekekre és a háziállatokra leselkedik, az egyre forróbb nyári napokon.

A Las Vegas-i tűzoltóság hivatalos Twitter-csatornáján figyelmeztette a helyi lakosságot a veszélyre. Tény, hogy a nevadai nagyvárosban komoly sivatagi hőség is előfordulhat, figyelembe véve azonban, hogy már hetek óta 30 fok közelében van a hőmérséklet hazánkban is, a kánikula miatt nem árt észben tartani, hogy ez akár nálunk is előfordulhat.

A tűző napon hagyott slagban lévő maradék víz ugyanis könnyen felhevülhet és akár 60 Celsius fokos hőmérsékletet is elérhet. Ez pedig csúnya sérülést okozhat, ha valaki gondatlanul lespriccel vele másokat. Különösen a kicsi gyerekek, babák érzékeny bőrét égetheti meg a váratlanul forró víz.

A tűzoltóság azt ajánlja, ha picit hűsölni szeretnénk a slag segítségével, először engedjük ki belőle a felforrósodott maradék vizet és csak utána locsoljuk le vele családtagjainkat vagy a család kutyáját. Túlzottan meleg időjárás esetén amúgy is fontos odafigyelni, hogy négylábú kedvenceink ne hevüljenek túl, különösen, ha hiperaktív, izgő-mozgó kutyusokról van szó, az ilyen ebek ugyanis képesek akár ájulásig hajszolni magukat a nyári melegben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top