Szabadidő

Menteni akartak az állatvédők, de ingyen nem lehet

Nem engedték a sérült egerészölyvhöz siető madármentőknek, hogy matrica nélkül felhajtsanak a sztrádára. Végül az egyik mérnökség segített nekik.

Érvényes matrica nélkül nem engedték fel a Mályi Madármentő Állomás tagjait, hogy kimentsenek egy sérült ragadozó madarat – számoltak be a madármentők a közösségi oldalukon.

Mivel nem engedhetik meg maguknak, hogy minden sérült madár mentésénél autópálya-matricát vegyenek, megkérték az autópálya-mérnökséget, hogy adjanak nekik egyszeri engedélyt a fel- és lehajtásra. Ám ezt nem kapták meg. A mérnökség megkérdezte erről a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltatót is, de a beleegyezést tőlük sem kapták meg.

A sérült egerészölyv megmentésében végül az emődi mérnökség munkatársai segítettek. Ők ugyanis felajánlották, hogy egy narancssárga ellenőrző autóval elviszik az állatvédőket a madárért. Az egerészölyvet végül így hozták le az autópályáról.

A madármentők felháborítónak tartják, hogy a saját költségükön mentenének ki egy védett, állami tulajdonnak számító madarat, de ehhez még sztrádamatricát is kérnek tőlük.

(Szabolcsihír)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top