Szabadidő

Így néznének ki a Disney-hercegnők sikeres, modern nőként

Végre erős szerepmodellek lányoknak!

Manapság a Disney-hercegnők újra divatba jöttek – jellemzően különböző módokon újragondolt, felfrissített változatban. A North Carolina államban élő grafikus, Matt Burt most modern, sikeres, karriert építő fiatal nőkként gondolta őket újra.

Matt nemcsak új rajzokat készített, de olyan szerepekben képzelte el a hercegnőket, amelyeket szerintünk biztosan élveznének. Lányok, így is lehet!

1. Elsa és Anna: klímakutatók

Ha valaki, akkor Elsa és Anna tudják, mit jelent a klímaváltozás, így a probléma tanulmányozásának szentelték a felnőtt életüket.

Fotó: Matt Burt/Bored Panda

2. Mulan: ügyvéd

Mulan pontosan érti, hogy mit jelent a nők diszkriminációja. Új szerepében ügyvédként küzd a nemek szerinti megkülönböztetés ellen az egyetemeken.

Fotó: Matt Burt/Bored Panda

3. Jázmin: ENSZ-nagykövet

Jázmin világéletében azért küzdött, amit fontosnak tart. Most Agrabah ENSZ-nagykövete, aki a nők jogait védi.

Fotó: Matt Burt/Bored Panda

4. Merida: olimpikon

Merida mind íjászatban, mind lovaglásban olimpikon lett. Már így is van egy pár aranyérme, de teljes erőbedobással készül a 2020-as tokiói olimpiára.

Fotó: Matt Burt/Bored Panda

5. Pocahontas: környezetvédő szervezet elnöke

Pocahontas tudja, hogy egyek vagyunk a földdel, és egy civil szervezet élén szeretné is megvédeni.

Fotó: Matt Burt/Bored Panda

6. Belle: egyetemi dékán

Belle egyetemre ment, pedagógiából doktorált, majd az egyetem vezetőségének tagja lett. Célja, hogy mindenki tanulhasson, aki szeretne.

Fotó: Matt Burt/Bored Panda

7. Aurora: kávézó vezetője

Ha valaki, akkor Aurora tudja, milyen nehéz felkelni. Most az ő kávézóláncában (Rokka) lehet kapni a legütősebb reggeli koffeinbombát.

Fotó: Matt Burt/Bored Panda

8. Hamupipőke: állatvédő aktivista

Hamupipőke tudja, hogy az állatokkal is kedvesnek kell lennünk, és szeretné elérni, hogy az emberek tiszteljék az állatok élethez való jogát.

Fotó: Matt Burt/Bored Panda

9. Ariel: popzenész

Ariel mindig is csodásan énekelt, majd ebből csinált karriert. Jelenleg a dalszövegeit is ő írja, és saját maga producere.

Fotó: Matt Burt/Bored Panda

10. Hófehérke: pszichológus

A kedves, gondoskodó Hófehérke pszichológiából doktorált, és jelenleg a mentális egészség kutatásának nagyra becsült professzora.

Fotó: Matt Burt/Bored Panda

(via Bored Panda)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top