Szabadidő

Kilövik a vaddisznókat Miskolcon

Az elmúlt időszakban a város erdős peremkerületeiben, de az egyetem és az avasi kilátó környékén is vaddisznók jelentek meg. Júniustól gyérítik az állatokat a vadászok.

A Miskolc kül- és belterületén kóborló vaddisznók kilövésére adott engedélyt vadászoknak a városi rendőrkapitányság – közölte a város polgármesteri hivatala.

Miskolc belterületén a vaddisznóállományt belterületi fegyverhasználattal rendelkező vadászok gyéríthetik. A Miskolci Rendőrkapitányság megadta az engedélyt az elejtést végrehajtó vadászoknak, akik júniustól megkezdik a vaddisznóállomány gyérítését.

A város több külterületén, zártkertes részeken kijelölték a lőállások és a befogórácsok pontos helyeit, az elejtés helyéről és idejéről a lakosságot tájékoztatják.

Miskolc erdős peremkerületeiben, de az egyetem és az avasi kilátó környékén is vaddisznók jelentek meg az elmúlt időszakban a kicsinyeikkel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top