Szabadidő

Kenderesi Tamással elkészült a rendőrség legviccesebb videója

Az olimpiai bronzérmes úszó és a színésznek tanult rendőrségi szóvivő nagyon eltérő stílusban figyelmeztet a nyár veszélyeire. Úgy tűnik, a rendőrség is ismeri az öniróniát.

A rendőrség minden nyári szezon előtt felhívja a figyelmet a fürdőzés veszélyeire, így idén sem marad el a szabályok és jó tanácsok ismertetése.

Most viszont vittek egy csavart a dologba: készítettek egy videót, amelyben Kenderesi Tamás olimpiai bronzérmes úszó segít emberi nyelvre lefordítani a rendőrnyelvet.

Sőt úgy tűnik, a rendőrség öniróniára is képes, az egész videó ugyanis arra épül fel, hogy a borzasztó hivatalosan és körülményesen fogalmazó Gál Kristóf rendőrségi szóvivő mondatait az úszó lezseren tolmácsolja.

A sajtbureszes nyilatkozata óta pedig tudjuk, hogy Kenderesinek nem kell a szomszédba mennie egy kis lazaságért, így tökéletes a kontraszt a talpig egyenruhában feszengő rendőr és a fürdőnadrágban vigyorgó úszó között.

Gál Kristóf egyébként színésznek tanult, később lett rendőr, így jobb embert nem is találhattak volna a szerepre a rendőrségnél.

Most pedig jöjjenek azok a veszélyek, amelyekre nyáron oda kell figyelni:

  • Ne ugorjunk vízbe ismeretlen helyen, mert a vízfelszín alatt nem látható kövek, cölöpök, karók és egyéb tárgyak maradandó sérülést, rosszabb esetben akár halált is okozhatnak.
  • A gyengén úszók maradjanak a sekély vízben.
  • Részegen vagy bódult állapotban a fürdőzés életveszélyes.
  • A szabad vizek mentén a kijelölt fürdőhelyen történő fürdőzés a legbiztonságosabb. A fürdőhely határait a parton táblával, a vízen bójákkal jelölik. A 120 cm-nél mélyebb víz határát, illetve a fürdési tilalmat szintén táblával jelölik.
  • Aki tiltott helyen fürdik, szabálysértést követ el, és pénzbírsággal sújtható.
  • Aki nem tud úszni, mély vízben ne használjon felfújható fürdőeszközt. Ha a part mellett elalszik a gumimatracon, akkor is kisodródhat a mély vízbe.

A gyerekes szülők ezeket jegyezzék meg:

  • Hat éven aluli, továbbá úszni nem tudó 12 éven aluli gyerek csak felnőtt közvetlen felügyelete mellett fürödhet szabadvizekben.
  • Gyermeket még a vízparton se hagyjanak felügyelet nélkül!
  • Úszni nem tudó gyermekek esetében indokolt a mentőmellény vagy mentőgallér használata.
  • Tizennégy éven aluli gyermekek felnőtt felügyelete nélkül lehetőleg ne használjanak vízibiciklit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top