Szabadidő

Időjárás: rekkenő hőséggel búcsúzik a május

Igazi nyári napok következnek zivatarokkal és 32 fokos nappali csúcshőmérsékletekkel.

Az elkövetkező napokban májust meghazudtoló időjárásban lesz részünk. Országszerte harminc fok felett lesz a nappali hőmérséklet csúcsértéke, helyenként záporok hoznak majd enyhülést.

Kedden délután és este főként a Dunántúlon és az Északi-középhegység tágabb környezetében lehet időnként több a gomolyfelhő, és ott elszórtan kialakulhat zápor, zivatar.

Szerdán a nyugati határ mentén és az Északi-középhegységben növekedhet meg olykor a gomolyfelhőzet. Elsősorban a nyugati határnál számíthatunk néhol záporra, zivatarra, az ország nagyobb részén legfeljebb fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. A keleti, délkeleti szél napközben többfelé élénk lesz, átmeneti szélerősödés zivatar környezetében várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 27 és 32 fok között valószínű.

Szerdai maximumok. Forrás: kiderül.hu

Csütörtökön szintén sok lesz a napsütés, de mellette a Dunántúlon erőteljesebb, másutt gyengébb gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, előbbi területen elszórtan, attól keletebbre néhol várható zápor, zivatar. A Dunántúlon a déli, délkeleti szél helyenként megélénkül, másutt mérsékelt marad a légmozgás, illetve szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között várható – írja a Kiderül.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top