Szabadidő

Elkészült az utolsó felújított hármas metrós szerelvény is

Ezzel vége az összesen 222 metrókocsi felújításának.

Elkészült a Moszkva-közeli Mityistyiben a budapesti 3-as metró vonalára szánt utolsó szerelvény: már úton is van Magyarországra – közölte a szerelvényeket felújító Metrovagonmas kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a felújítás, így a 37. szerelvény Magyarországra indítása is az előzetes időtervnek megfelelően zajlott le. A jármű a többihez hasonlóan forgalomba állás előtt számos technikai vizsgálaton és részletes finomhangoláson esik át.

A Metrovagonmas összesen 222 metrókocsit újított fel a BKV számára. Kicserélték az utasteret, a vezetőállást és a kezelőrendszereket, megújultak a szerelvényházak és a meghajtás. Ezek következtében 30 százalékkal alacsonyabb energiafogyasztást értek el, növekedett a megbízhatóság és csökkent a zajszint a vagonokban.

A 222 kocsi felújításáról szóló szerződést 2015 augusztusában írták alá, az első felújított szerelvény két évvel ezelőtt, 2016. május végén érkezett Budapestre, és 2017 márciusának végén állt forgalomba. Az első időszakban több, az ajtóvezérléssel kapcsolatos meghibásodás történt, a Metrovagonmas a projekt vezetőjét is lecserélte 2017 augusztusában. A szerelvényeken a hibákat kijavították, azóta nagyobb hiba nélkül futnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top