Szabadidő

Denevért ölt a légypapír Budapesten

Az ablakba kirakott ragadós csíkba ragadt a a denevér, hiába próbálták megmenteni az állatmentők, olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már nem lehetett segíteni rajta.

Egy légypapírba ragadt denevérhez riasztották az Állatmentő Ligát vasárnap Zuglóba. A legyek ellen, az ablakba kihelyezett ragadós papírból nem tudott kiszabadulni a szárnyas emlős.

Az állatmentők sajnos nagyon rossz állapotban találták a denevért, pofájáról leszakadt a bőr, a szárnya több helyen elszakadt, és az éjszaka során egy macska is megtéphette. Karanténba szállították, ahol megtettek érte mindent, de néhány órával később elpusztult.

Pataki Gábor, az Állatmentő Liga vezetője a 24.hu-nak azt mondta, sajnos az eset nem egyedi. Főleg a cinegék esnek a légypapír áldozatául, amikor rovart próbálnak leszedni a ragadós szalagról. Esélyük sincs a szabadulásra, az állatmentők tíz madárból csupán három életét tudják megmenteni.

Olyan is előfordul, hogy szándékosan raknak ki légypapírt fecskék elpusztítására, pedig ezek a madarak vegyszer nélkül pusztítják a rovarokat és a szúnyogokat.

A tanulság, hogy a légypapírt csak beltéren használjuk, ha istállóban van rá szükség, dróthálóval kerítsük el a madarak elől. Ne használjunk ragasztós egérfogót sem, mert abba is beleragadhatnak a madarak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top