Szabadidő

Testvére segít járni a lebénult kutyának

Születésükkor Quinn és Gray ugyanúgy néztek ki, mint bármelyik másik dándog-kölyök, nem látszott rajtuk, hogy súlyos betegséggel jöttek a világra. A két kutyatestvér egymást segíti át a nehézségeken.

Quinn és Gray szülei unokatestvérek voltak, ezért a beltenyészetből származó kiskutyák súlyos genetikai betegségekkel születtek. A kölyköket 8 testvérükkel együtt állatvédők vették magukhoz, négyen voltak közülük olyanok, akiket jobban érintett a genetikai deformáció, köztük Quinnt és Grayt. Szegény kiskutyák csontdeformációval és izomgyengeséggel születtek.

Playing outside earlier today.

Quinn and Gray (@quinns_story) által megosztott bejegyzés,

Öthetes korukban bukkant rájuk Fox és férje, Brian, egy állatbarát pár, akik először csak Quinnt vitték magukkal. Szegény kutyus betegsége miatt csak 9 hetes koráig tudott járni, utána pedig már az is kétséges volt, hogy lábra tud-e állni valaha. Közben Gray, aki egyáltalán nem tudott járni, egy intenzív masszázsterápiának hála elkezdett sétálni.

#tbt to their bday last year on May 29th 😍💕

Quinn and Gray (@quinns_story) által megosztott bejegyzés,

Az állatbarát házaspár úgy gondolta, magukhoz veszik Grayt is, hátha azzal befolyásolni tudják Quinnt. És mennyire igazuk lett!

Abban az időben, amikor még Gray nem élt velük, Quinn csak segítségnyújtással tudott állni. Testvére megérkezése után azonban szinte azonnal elkezdett állni saját erejéből, amiben Gray segítette. Most ennek és a fizikoterápiának a hatására Quinn egyre nagyobb lépéseket tesz, akivel gazdái hetente akupunktúrás és hidroterápiás foglalkozáson is részt vesznek.

Bár Quinn még mindig nem jár, és erre saját erejéből teljesen soha nem is lesz képes, életét egyértelműen megváltoztatta az elkötelezett gazdik és testvére közelsége.

„Amikor Gray beköltözött, Quinn egész viselkedése megváltozott – mondta Fox. – Quinn energia-  és boldogságszintje fokozatosan nőtt a testvérének köszönhetően. Gray és Quinn megtanítottak arra, hogy soha nem szabad lemondani semmiről. Tőled függ, hogy eléred-e a céljaidat, és hogy nem kell félni a barátok segítségére támaszkodni.”

The Dodo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top