Szabadidő

Iskolai lövöldözős játék miatt tiltakoznak Amerikában

Az Active Shooterben kommandósként és ámokfutóként is játszhatunk.

Iskolai lövöldözéseket szimuláló játékot fejlesztett egy botránykeltésre szakosodott fejlesztő cég – számolt be róla az Index. Az Active Shooter – amelyben felvehetjük a kommandósok, de akár a diákokra támadó lövöldöző szerepét is – a tervek szerint június 6-tól lesz elérhető a Steam platformján keresztül.

Bár még meg sem jelent, a játék már így is jelentős sajtóvisszhangot kapott: rengetegen kritizálják ugyanis az alkotókat a témaválasztás miatt, még online petíció is indult azért, hogy ne jelenhessen meg.

A készítők már a játék leírásában kihangsúlyozták, hogy az Active Shooter egyedüli célja a szórakoztatás, nem szabad komolyan venni. A megjelenési dátum közeledtével azonban egyre nagyobb a nyomás az alkotókon, az elmúlt napokban többször is magyarázkodásra kényszerültek. Elmondásuk szerint a játék nem buzdít erőszakra, iskolai tömegmészárlásra, az ámokfutó szerepe pedig csak „az élmény színesítése” miatt került bele a játékba, de a tiltakozáshullámot látva fontolóra vették, hogy visszavonják ezt a lehetőséget.

Az Index emlékeztet: csak idén 21 iskolai lövöldözés történt az Egyesült Államokban, legutóbb pénteken.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top