Szabadidő

Nagy bejelentést tett kéziklasszisunk, Nagy László

Jön a világbajnoki selejtező, Nagy László újra játszik a válogatottban.

A korábbi csapatkapitány, Nagy László visszatér a magyar férfikézilabda-válogatottba a Szlovénia elleni világbajnoki selejtező két mérkőzésére.

A Telekom Veszprém 37 éves jobbátlövője tavaly októberben jelentette be, hogy többé nem lép pályára nemzeti színekben, de a szakmai stáb és a magyar szövetség (MKSZ) felkérésére visszatér.

Már a sorsolás pillanatában tudtuk, hogy rendkívül erős ellenféllel szemben vívhatja ki a magyar válogatott a világbajnoki részvétel jogát. A tokiói olimpia szempontjából viszont nagyon fontos, hogy ott legyen a csapat a jövő évi vb-n

– nyilatkozta Nagy Lászlót. Mint mondta, megtisztelő számára, hogy ismét válogatott lehet, és szeretne mindent megtenni a csapat továbbjutásáért.

A magyar csapat június 9-én, szombaton 20 órától lép pályára Koperben, majd június 13-án, szerdán 19 órától fogadja Veszprémben a szlovénokat. A párharc győztese vehet részt a januári dán–német közös rendezésű világbajnokságon, amelynek győztese kijut a tokiói olimpiára, a 2–7. helyezettek pedig részt vehetnek az olimpiai selejtezőn.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top