Szabadidő

A gondozók nevelik az újszülött majmot a debreceni állatkertben – fotók

Édesanyja tapasztalatlansága miatt a gondozók viselik gondját a csöppségnek, akivel szinte ugyanúgy kell bánni, mint egy csecsemővel.

Új lakóval bővült a Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark: két héttel ezelőtt megszületett a kis kapucinusmajom. A Csofika névre hallgató fiatal nősténynek ez az első kölyke, az anya tapasztalatlansága miatt a gondozóknak kellett átvállalniuk a kicsi nevelését.

Mint írják, a hím majmocskával szinte ugyanúgy kell bánni, mint egy csecsemővel: etetés, büfiztetés, tisztába tétel, popsikrém, majd két óra múlva az egész kezdődik előről.

A kicsi 184 grammos volt születésekor, de jó az étvágya, ezért szépen növekszik. A kis kapucinusmajom gondozói nevelése nagyjából fél évig tart majd, utána kezdik majd fokozatosan elfogadtatni őt a szülői csoporttal.

Eddig nyolc kapucinusmajom élt a debreceni állatkertben, a kis jövevény a kilencedik. 2016-ban két hím majom született, őket a szüleik nevelték fel.

Az újszülöttnek még nincs neve, de várják az ötleteket gyereknapon is, amikor testközelből is megismerhetik a kismajmot a látogatók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top