Szabadidő

Csehország sztárjává vált Buborék, a magyar víziló

Két év alatt igazi celebbé vált Csehországban Buborék, a magyar származású víziló. Korábbi gondozója még most is meleg szívvel gondol az óriássá cseperedett állatra.

Buborék a Pécsi Állatkertben született, de onnan összeférhetetlenségi okokból féléves korában Abonyba, az akkor még ott működő vadasparkba került. Viszont a parknak 2016 végén költöznie kellett, új helyükön, a felsőlajosi birtokon pedig nem sikerült időben kialakítani a víziló helyét, ezért új otthont kellett találni Buboréknak.

Tóth Tibor tulajdonos Buborékkal, az abonyi vadaspark ötéves vízilovával játszik 2013. május 19-én – MTI Fotó: Mészáros János

„Egy csehországi állatkertet választottunk, mivel úgy éreztük, hogy ott lesz a legjobb helye. Rettentően jól érzi magát ott a mai napig, így a lehető legnagyobb hiba lenne, ha elszakítanánk őt új gondozójától” – mondta Tóth Tibor, a Magán Zoo tulajdonosa a Blikknek. „Ő volt életem legnagyobb élménye. Rengeteg boldog pillanatot köszönhetek az állatoknak, de ő volt mind közül a szívem csücske” – tette hozzá.

A csehországi Dvorec Zooban Buborék új életet kezdett, és mára már az állatkert sztárjává vált, gondozójával is remek kapcsolatot sikerült kialakítania. Kedvenc nassolni valója a görögdinnye, amit egészben fogyaszt el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top