Szabadidő

Egész héten esni fog az eső

Péntekig szinte az egész országra kiadták a veszélyjelzést záporok és zivatarok miatt.

A héten keddtől péntekig az ország nagy részén minden napra figyelmeztetést adott ki záporok és zivatarok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat: keddre 17, szerdára 18 megyére, csütörtökre és péntekre pedig az ország teljes területére kiadták az elsőfokú veszélyjelzést.

Csütörtöki figyelmeztető előrejelzés (Met.hu)

Az OMSZ előrejelzése szerint kedden szórványosan alakulhatnak ki zivatarok, elsősorban a középső országrészben, a Dunántúlon és az Északi-középhegység tágabb környezetében. Itt felhőszakadás, viharos, 60 km/órásnál nagyobb széllökések, egy-egy helyen pedig 1-2 cm átmérőjű jégeső is előfordulhat. Éjszaka a középső országrészben lehetnek zivatarok.

Szerdán szórványosan, nagyobb számban inkább az ország délnyugati részén lehetnek zivatarok, felhőszakadás (a délnyugati országrészben akár 40 mm feletti csapadékkal), viharos (60-80 km/órás) szél, és egy-egy helyen jégeső kíséretében.

Az esős idő sajnos előreláthatólag a hétvégéig is kitart: bár szombaton már csak elszórtan alakulhatnak ki záporok, a meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint legközelebb csak a jövő hét elején lesz olyan nap, amikor egyáltalán nem fog esni az eső.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top