Szabadidő

Emlékhelyet avatnak Fábián Juli tiszteletére a Normafánál

Szép gesztus egy szép, de nagyon rövid élet emlékére.

Május 20-án különleges emlékhelyet avatnak fel Budapesten, amely mostantól mindenki számára elérhető helyszíne lesz a Fábián Juliról való megemlékezésnek. A tavaly decemberben, 37 évesen elhunyt énekesnő előtt egy paddal tisztelegnek a főváros egyik legszebb közterületén, a Normafánál.

„Juli imádott a természetben nagy sétákat tenni, töltekezni, inspirálódni – írják a kezdeményezés mögött állók az esemény Facebook-oldalán. – Egyik kedvenc sétahelye a Normafa volt, így nem volt kérdés, hogy az emlékpad, amellyel rá emlékezünk, itt kerüljön felavatásra.” A pad a Normafa Rétestől a fehér kavicsos sétányon az Anna-rét felé továbbindulva érhető el alig néhány percnyi sétával, az avatót pedig május 20-án 11.00 órától tartják. A félórásra tervezett eseményen rövid beszédekben idézik fel Juli életét, karrierjét, szokásait, ezt követően bárki elhelyezhet egy szál virágot a fiatal énekesnő padján. A szervezők mindenkit várnak, aki szerette Julit, és szívesen róná le tiszteletét ily módon előtte.

Fábián Juli rákbetegség miatt bekövetkezett halála az egész országot mélyen megrázta. A gyilkos kórral öt éve egyszer már sikerrel megküzdő énekesnő néhány hónappal a távozása előtt jelezte, hogy kiújult a betegsége, ezért egy időre visszavonul, és minden erejével harcol. Legutolsó Facebook-bejegyzése alapján úgy tűnt, hogy nyerésre is áll megint: „Őszintén szólva az elmúlt hónapokban a gyógyulásom kapcsán sok nehézséggel kellett szembenéznem, és egy komoly mélyrepülésen vagyok túl, amiből szerencsére felálltam, és újra egyre jobban érzem magam. Ezen a krízisen, és az egész időszakon a saját belső erőm mellett a családom, a barátaim, a gyógyítóim támogatása, gondossága, szeretete segített és segít át.” A pozitív hangvételű poszt azonban sajnos hiába ébresztett reményt sokakban: Juli másodszor már nem tudta legyőzni a betegséget, és 2017. december 16-án elhunyt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top