Szabadidő

583 millió kamuprofilt törölt negyed év alatt Facebook

Mesterséges intelligencia segítségével kutatja fel a Facebook a nemkívánatos tartalmakat.

583 millió kamuprofilt törölt a Facebook 2018 első negyedévében – derült ki az oldal első közösségi szabványügyi végrehajtási jelentéséből, melynek célja annak bemutatása, hogy a Facebook milyen lépéseket tesz a normáit sértő tartalmak ellen. 

A jelentésből kiderült az is, hogy a Facebook 836 millió levélszemetet, 2,5 millió darab gyűlöletbeszédet, 1,9 millió terrorista propagandával kapcsolatos tartalmat, 21 millió meztelenséget és szexuális aktust ábrázoló tartalmat távolított el a fenti időszakban.

A Facebook leginkább a mesterséges intelligenciára támaszkodik a nemkívánatos tartalmak felkutatása során. A kamuprofilok 98.5 százalékát is ilyen eszközökkel leplezték le.

A Facebook vezetői ígéretet tettek arra, hogy növelik az átláthatóságot a közelmúltbeli, hamis hírek terjesztésével, illetve személyes adatokkal való visszaélésekkel kapcsolatos ügyek nyomán.

Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top