Szabadidő

Megint árat emel a posta, még drágább lesz a netes rendelés

Szerdától újabb díjemelés jön a Magyar Postánál. A tavalyi csomagküldési árakhoz képest egyes kategóriákban akár 20 százalékkal is többet kell majd fizetnünk,

Egyre többen rendelnek az internetről, a Magyar Posta viszont erőforráshiánnyal küzd. Röviden ezzel magyarázható, miért emelnek árat megint.

  • Az MPL Netcsomag „S” mérete az októberi 1490 forintról 1790 forintra emelkedik házhoz szállítás esetén (ez 20 százalékos emelést jelent), míg postaponti kézbesítés esetén 1150 forintról 1400 forintra;
  • a belföldi Postacsomag 2 kilogramm alatti súly esetén az októberi 1490 forint helyett 1550 forint lesz;
  • az MPL Üzleti Csomag 2 kilogrammos súlyig az októberi 1690 forintról 1790-re módosul, postaponti kézbesítés esetén 1320-ról 1400 forintra.

Fotó: Fotó: Balázs Attila, MTI

A 24.hu cikke szerint a szakértők további emelésre számítanak, mert egyre nő az online rendelések mértéke, a hazai logisztika viszont nem tudja tartani a tempót. A Magyar Posta díjemelése miatt a webáruházak is árat emelhetnek, a kisebb boltok viszont nehezen gazdálkodják majd ki a plusz költségeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top