nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Klein Dávidnak nem sikerült a csúcstámadás

Klein Dávidnak nem sikerült a csúcstámadás

Klein Dávid csúcstámadását az ítéletidő meghiúsította, de épségben sikerült visszatérnie az alaptáborba. Varga Csaba elérte a négyes tábort, így a csúcstámadás utolsó fázisához érkezett.
NLC/MTI
f Ajánlom

A Kalifa Himalája Expedíció 2018 – Kancsendzönga a csúcsmászás utolsó állomásához érkezett: Varga Csaba erdélyi magyar hegymászó már 7550 méternél tart, jelenleg a négyes táborban készül a csúcsmászás utolsó, legkeményebb 1000 méterére – tájékoztattak az expedíció szponzorai. 

Varga Csaba a kíméletlen időjárás ellenére úgy döntött, hogy folytatja a csúcsmászást, bár kevés esély van rá, hogy sikerrel felérjen a 8586 méteres hegy tetejére. A sportoló legutóbbi bejelentkezésénél úgy fogalmazott: „Nagyon sok a hó, de ameddig tudok, ameddig lehet, én elmegyek, a végsőkig. Nem tudom, hogy ez csúcsot jelent-e vagy nem, ez az időjárástól függ. Biztonságosan, de mindent megteszek, hogy minél magasabbra jussak.

Klein Dávid május elsején ért fel a 8091 méteres Annapurna csúcsára

Klein Dávid

A Kalifa Himalája Expedíció 2018 – Sisapangma csúcsmászására a rossz időjárás mellett Bojan Petrov eltűnése is hatással volt. Klein Dávid és olasz mászótársai nagyjából 7400 méterig, a 3/A táborig jutottak fel, de a folyamatos havazás és a viharossá fokozódó szél minden expedíciót, minden hegymászót lezavart a hegyről. Klein Dávid és olasz társai a végletekig kimerülve érkeztek vissza az alaptáborba, a magyar mászó úgy fogalmazott: örül, hogy egyáltalán élve lejutottak a hegyről.

Megosztás Facebookon