nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Nem tud bejárni egy kerekesszékes fiatal az egyetemre a vasútfelújítás miatt

Nem tud bejárni egy kerekesszékes fiatal az egyetemre a vasútfelújítás miatt

Nem alacsony padlósak a pótlóbuszok. A GYSEV egészen képtelen megoldással állt elő.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Vonatpótló autóbuszok közlekednek Csorna és Győr között, amíg felújítják a vasútvonalat. Mivel azonban a buszok nem alacsony padlósak, egy kerekesszékes jobaházai fiatal, Borsodi Bence hetekig nem tud bejárni az egyetemre – írja a Kisalföld.

Bence a lap szerint egy szerencsétlenül végződött balatoni fürdőzés miatt került kerekesszékbe, de balesete után minden erejével azon volt, hogy alkalmazkodjon a körülményekhez. Például levelező tagozaton folytatta megkezdett tanulmányait a kertészeti egyetemen. A fiatal fiú szombatonként utazik a fővárosba, most azonban nem várt problémával kellett szembesülnie: egyszerűen önhibáján kívül nem tud eljutni az egyetemre.

Bence problémájával felkereste a Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Zrt.-t is, ők azonban csak félmegoldással jelentkeztek:

A társaság javaslata az volt, hogy utazzak el Sopronba, onnan Szombathelyre, majd a vasi megyeszékhelyről Budapestre. Ez első hallásra és végiggondolva is abszurdnak tűnt, nem is vállaltam be

– mondta a fiú. Amíg nem rendeződik a helyzet, ismerőseit kéri meg, hogy autóval vigyék el Győrig, ahol felszállhat a vonatra.

Végül is így oldottuk meg, de számomra is kellemetlen, hogy valakiknek mindig hozzám kell alkalmazkodniuk

– mondta erről.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon