nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Budapesten maradna a CEU

Budapesten maradna a CEU

Minden törvényi előírást teljesített a Közép-európai Egyetem (CEU), amit a „lex CEU” támasztott vele szemben, így már csak a magyar kormány aláírása hiányzik a New York állammal közösen véglegesített megállapodástervezetről.
MTI/NLCafé
f Ajánlom

A Közép-európai Egyetem (CEU) továbbra is elkötelezett amellett, hogy a kutatásban és oktatásban vállalt misszióját Budapesten folytassa – közölte az intézmény kedden az MTI-vel arra reagálva, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványok nemzetközi irodája beszünteti működését Budapesten, és átköltözik Berlinbe.

A közleményben kiemelték, az egyetem teljesítette „a lex CEU által meghatározott kötelezettségeit”, a helyzet rendezéséhez már csak Magyarország kormányának kell aláírnia a 2017 szeptemberében New York állammal közösen véglegesített megállapodástervezetet.

Michael Ignatieff, a Central European University (CEU) elnök-rektora – MTI Fotó: Balogh Zoltán

Úgy fogalmaztak, az utóbbi időben biztató jeleket láttak, áprilisban ugyanis magas rangú magyar tisztviselők látogatták meg a CEU amerikai oktatási helyszínét a New York állambeli Bard College-ban, és megbeszéléseket tartottak a CEU vezetőségével. A megbeszéléseken New York állam oktatási hivatalának képviselői is részt vettek.   

A találkozó alapján az intézmény biztos abban, hogy az egyetem maradéktalanul teljesíti a jogszabályokban foglalt, az amerikai oktatási tevékenységet előíró feltételt – jelentették ki. 

A közleményben a CEU felszólította a kormányt, hogy a megállapodást haladéktalanul írja alá.

Megosztás Facebookon