Szabadidő

Két iskola költözhet a Hosszú Katinka Sportakadémia miatt

Mindjárt itt a nyári szünet, de még mindig nem tudni, mi lesz az iskolákkal.

Nagy valószínűséggel el kell költöznie két iskolának a Csillebérci Szabadidőközpont területéről a hamarosan épülő Hosszú Katinka Sportakadémia miatt – írja a Blikk.

A lap úgy tudja, az Iron Aquatics 7 milliárd forintos létesítménye miatt bizonytalan 450-500 tanuló sorsa, akik a hiperaktív gyerekekkel is foglalkozó Tüskevár Iskolába és a Budapesti Nemzetközi Iskolába járnak.

Bár egyelőre még semmi nem biztos, a lap szerint árulkodó, hogy a karácsony előtt kiadott kormányhatározat szerint 116 millió forintot különítettek el az akadémia előkészítésére, és április 30-ig kellett volna befejezni a feladatokat, ezt a dátumot azonban időközben kitolták június 30-ig, és éppen ezen a napon jár le a két iskola bérleti szerződése.

A két tanintézmény vezetősége nem nyilatkozott az ügyben. Az egyik tanár ugyanakkor azt mondta, nem tudnak róla, hogy bármilyen tárgyalás folyamatban lenne a terület tulajdonosa, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) és a területen működő iskolák között, ezért aztán úgy készülnek, hogy ugyanitt tanítanak jövőre is. A Tüskevár vezetősége ugyanakkor a Blikk szerint már más helyszínekben is gondolkozik.

A lap felkereste az MNV-t is, ahol elismerték, hogy még nem dőlt el az iskolák sorsa:

A vonatkozó kormányhatározatban rögzített feladatok előkészítése zajlik, folyamatban vannak a beruházással kapcsolatos egyeztetések, vizsgálatok. Azok lezárását követően tudunk további tájékoztatást adni a témában. Az érintett köznevelési intézmények bérleti szerződéseinek meghosszabbítása tárgyában nem született döntés

– írták közleményükben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top