Szabadidő

Elképesztő látvány a körkörös mintában vonuló rénszarvascsorda

Az oroszországi Kola-félszigeten készült ez a hipnotikus videó a fura mintát leíró rénszarvasokról.

Nagy figyelmet szentelt a közösségi média a felvételnek, nem véletlenül. A lenyűgöző videót eredetileg az oroszországi Antropológiai és Néprajzi Múzeum Facebook-oldalán tették közzé, de gyorsan elterjedt.

A 30 másodperces klip azt mutatja, ahogy a sarkvidéki rénszarvasok kör alakú mintázatokban vonulnak.

Bár számos elméletet megfogalmaztak az állatok viselkedésének magyarázatára, eddig senki sem erősítette meg, hogy ezek közül bármelyiknek valóban értelme lenne. Andrej Golovnyov, a Kunsztkamera Múzeum igazgatója is megosztotta Facebookján a videót ezzel a megjegyzéssel:

„Egy barátom azt mondta, hogy a körkörös mozdulatok és örvények egy másik valóság felé vezetnek.”

Több sem kellett, az emberek földönkívüli tevékenységről és láthatatlan energiamintákról kezdtek el morfondírozni. Mások a Föld mágneses mezőjének a jelenségével magyarázták a mintákat, hiszen a Kola-félsziget nagyon közel van az Északi-sarkhoz.

Az ezoterikus elméletek mellett néhányan logikusabb magyarázatokat is felvetettek. Valaki szerint ez lehet a módja annak, hogy megvédjék a leggyengébb állatokat a ragadozóktól, a kör közepébe zárva őket.

Nos, több értelme van, mint az energetikai mezők és a földönkívüliek jelenlétének.

Odditycentral

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top